Sommige medicijnen mag u niet zonder verklaring meenemen op reis naar het buitenland. Afhankelijk van het middel wat u gebruikt en het land waar u naartoe reist, kan het zijn dat u daar een verklaring voor nodig heeft. Het gaat hier om medicijnen die onder de opiumwet vallen. Wilt u weten voor welke medicijnen en welk land u een Schengenverklaring of Engelstalige medicijnverklaring nodig heeft? Kijk dan op de website van het CAK.

U kunt een standaard formulier downloaden op de website van het CAK en invullen. Breng dit formulier volledig ingevuld langs op de praktijk, de huisarts zet er dan een handtekening en een stempel op.

Het tekenen en controleren van de Schengenverklaring is geen zorg die binnen de zorgverzekering valt. Het kost ons echter wel tijd.
Als u de schengenverklaring volledig ingevuld inlevert en zelf weer op haalt bij de praktijk na ondertekening, dan brengen wij geen kosten in rekening.
Als u wilt dat wij de schengenverklaring invullen of dat wij deze ingevuld naar u mailen, dan brengen wij 25.00 euro in rekening.