Over het maken van een afspraak

Een afspraak plannen of een korte vraag (e-consult) stellen doet u gemakkelijk via MijnGezondheid.net. Twijfelt u of u een afspraak moet maken of wilt u advies van de assistente? Neemt dan telefonisch contact op.

U kunt ons telefonisch bereiken op 038 203 2020*. Tussen 8.00 en 10.00 uur kunt u bellen voor telefonisch overleg, het aanvragen van een visite of het maken van een afspraak. Voor vragen die geen spoed hebben of het opvragen van uitslagen kunt u in de middag bellen.

* Tussen 10.00 en 14.00 uur en tussen 16.30 en 17.00 uur is de praktijk alleen voor spoed bereikbaar.  

Wij houden alleen spreekuur op afspraak. Een afspraak is 15 minuten en hierin wordt één klacht besproken. Wilt u twee klachten bespreken, geef dit van te voren door, dan moet er een dubbele afspraak ingepland worden.

Wanneer u de praktijk belt staat onze assistente u graag te woord. Om uw hulpvraag te verhelderen en de daarbij horende urgentie van afhandeling vast te stellen, vraagt zij u naar de reden dat u belt en stelt ze u een aantal aanvullende vragen. Dat heet triage. De triage is een vrij essentieel onderdeel van onze zorgverlening en behoort adequaat uitgevoerd te worden. Wij vragen hiervoor uw medewerking.

Een afspraak die niet 24 uur tevoren is afgezegd, kan in rekening worden gebracht. Zie ook onze huisregels

E-consult

MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken kunt regelen. Zo kunt u korte niet dringende vragen stellen via een e-consult, welke dan binnen 48 uur worden beantwoord. Ook kunt u via MijnGezondheid.net recepten herhalen, uw dossier inzien en afspraken inplannen. 

Huisbezoek

Het liefst ontvangen wij u in de praktijk. Daar zijn immers alle faciliteiten aanwezig voor optimaal onderzoek en behandeling. Indien dit echt niet mogelijk is in verband met ernstig ziek zijn of verminderd mobiel zijn, dan kan de huisarts een huisbezoek afleggen.

De huisartsen leggen in de meeste gevallen aan het eind van de ochtend en begin van de middag hun visites af. Daarom ons verzoek om een visite altijd voor 10.00 uur aan te vragen. Voor spoedgevallen wordt natuurlijk altijd een uitzondering gemaakt!

Bij ontslag uit het ziekenhuis is het niet vanzelfsprekend dat uw huisarts u thuis komt bezoeken. Wanneer u in zo’n situatie graag wilt dat uw huisarts bij u thuis komt, is het verstandig hiervoor een visite aan te vragen.